Броят безстопанствените кучета на територията на община Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Кампанията ще се проведе през периода март-юни 2024 г.

Със Заповед на кмета на Община Кюстендил започва преброяването на безстопанствените кучета на територията на Община Кюстендил. Кампанията ще се проведе през периода март-юни 2024 г., съобщават от пресцентъра на администрацията.

Дейностите по залавяне, кастрация, маркиране, ваксинация, обезпаразитяване и връщане по места на обработените безстопанствени кучета на територията на община Кюстендил, се подготвят и провеждат от приюта за безстопанствени животни.

Преброяването ще се извърши от представители на общината и организации за защита на животните или други юридически, или физически лица с опит в областта на статистиката или ветеринарната медицина.

В тази връзка, Организациите за защита на животните могат да заявят желание за участие в преброяването им на имейл: [email protected] или във деловодството на Община Кюстендил чрез подаване на Заявление за участие в свободен текст и документ за регистрация на НПО с екологична насоченост.

Срок за подаване на заявленията – 31.03.2024 година.

Кастрирането на домашни и безстопанствени кучета се извършва безплатно в Приюта за безстопанствени кучета на Община Кюстендил.

За целта е нужно да транспортирате кучето до Приюта. След извършване на манипулацията и приключване на следоперативния период е необходимо да го транспортирате обратно.

Повече информация може да получите на тел. 0882 885 438, съобщават още от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK