Масово водачите сядат пияни зад волана, хванаха тираджия с 4 промила

Снимка: Infomreja.bg

При възникнали тежки пътни инцидента, 4 са заради употреба на алкохол

Към 13.50 ч. вчера,  от тел. 112 в полицията бил получен сигнал от водач на автомобил, пътуващ по АМ "Тракия", посока София.

Мъжът обяснил, че по пътното платно пред него се движи "видимо криволичещ" товарен автомобил. Веднага била създадена необходимата организация и на 110-и километър посока София автопатрул на "Пътна полиция " спрял за проверка товарния автомобил с полуремарке, с пазарджишка регистрация.

Последвалата проверка на шофьора с алкодрегер, който отчел 3,85 в кръвта му. Установена е самоличността му – 39-годишен жител на село Фотиново, община Батак. Мъжът ще бъде задържан за срок до 24 часа в ареста на РУ - Стамболийски.

Четири тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили във времето от събота до понеделник, при които е установено, че водачите са управлявали след употреба на алкохол. Това сочи статистиката на Националния координационен център за безопасно движение по пътищата. От инцидентите няма загинали хора, но 4-ма са пострадали.

В понеделник, на територията на Околовръстния път на Враца 64-годишна жена е изгубила управление над автомобила, който се е преобърнал.

Пристигналият на място екип е извършил оглед на място, а при тестване анализаторът е отчел високи промили в кръвта на водачката.

Ден по-рано на територията на гр. Суворово е настъпило пътнотранспортно произшествие - 46-годишен шофьор, при управление на автомобил без валиден годишен технически преглед, се удря последователно в стълб, в дърво и в масивна ограда. След инцидента той и пътникът му, мъж на 45 г., са напуснали мястото на произшествието, но по-късно са издирени от служители на МВР. Пробата за алкохол се е оказала положителна, а състоянието му, след инцидента, е наложило да бъде откаран в болнично заведение.

В събота вечерта, около 20.10 ч, в гр. Варна на кръстовище на два от основните булеварда е настъпил челен удар между два леки автомобила. В единия са пътували младеж на 19 години и 18-годишна, а в другия – мъж на 36 години. От удара са пострадали двамата младежи.

При последвалата проверка на място е установено, че 36-годишният е управлявал след употреба на алкохол. Известно е, че той има множество нарушения по ЗДвП, като има влезли в сила присъди и е лишаван три пъти от правоуправление заради шофиране на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - през 2009 г. е бил лишен 18 месеца, през 2012 г. - за 24 месеца, а през 2018 г. - за 10 месеца.

Пак в събота, на пътя между селата Войника и Зорница, на територията на ОДМВР – Ямбол, е настъпило пътнотранспортно произшествие с лек автомобил, управляван от 52-годишен водач.

По предварителни данни мъжът се е движил с несъобразена скорост, на завой е изгубил управление над автомобила и се е преобърнал в канавка. От удара е пострадала спътничката му – на 46 години. При тестване на шофьора, отново се оказало, че той се е качил зад волана след употреба на алкохол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK