След промените в Конституцията: Депутатите ще получават две заплати?

Снимка: Infomreja.bg

Още един казус, свързан с реформите, е поставен под въпрос

Още един казус коментираха днес народни представители в парламента, който идва с промените в Конституцията - чл. 64, ал. 4 от Конституцията, според който 49-ото Народно събрание ще остане действащо до клетвата на 50-ия парламент. Така за периода на застъпване ще се плащат заплати на депутатите и за двата мандата.

Коментар дойде от депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев, който увери: "Не е редно да се взимат две заплати. Имате предвид ако някой е избран и от стария, и от сегашния парламент. Аз ако взема двойна заплата, ще се откажа от нея".

Опозицията обвини ПП-ДБ за всички проблеми, които промените в Конституцията могат да предизвикат, съобщава БНР.

Костадин Костадинов от "Възраждане" заяви: "Пореден конституционен абсурд. Това го няма никъде по света и отново беше направено заради ПП-ДБ, защото предложенията бяха техни, ако помните, и сега е моментът, в който те трябва да поемат политическата отговорност".

Такава е позицията и на Тошко Йорданов от "Има такъв народ": "Когато се приемаха тези глупави промени в Конституцията, казахме проблемите, които ще се получат със служебния премиер, проблемите с това, че ще има две Народни събрания по едно и също време".

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първи изрази увереност, че няма да се стигне до конституционна криза заради новата процедура по назначаване на служебно правителство от президента.

Лидерите на ПП-ДБ засега официално не са коментирали казуса.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK