Задържаха митничар при акция за стоки менте в Бургас

Снимка: МВР

Голямо количество имитиращи стоки иззеха служители на ГДБОП при спецакция в Бургас

Служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ пристъпили към оперативни действия през вчерашния ден. В хода на специализираната операция, при напускане на складова база на Безмитна зона – Бургас, спецполицаите задържали 62-годишен служител на териториалната митническа дирекция в черноморския град. При претърсване на личния му автомобил са иззети опаковани около 30 тениски, носещи логото на запазени търговски марки, и 10 стека цигари без бандерол от различни марки, а други 6 чувала с имитиращи облекла са открити в дома му.

В рамките на работата по случая последвало претърсване и в складово помещение, ползвано от задържания митнически служител и от 46-годишен мъж. Там спецполицаите се натъкнали на още около 30 чувала с облекла, неправомерно означени със запазени търговски марки.

Двамата мъже са оставени в ареста за срок до 24 часа. Престоят разпити и на още един човек, обект по разследването. Действията по образуваното досъдебно производство продължават под наблюдението на прокуратурата, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK