Днес се очакват гръмотевични бури, валежи и градушки

Снимка: Infomreja.bg

Преди обяд в Западна България, след обяд в Източна

Днес, от запад на изток през страната ще премине студен атмосферен фронт. Преди обяд в Западна България ще се развият гръмотевични бури, на места ще са интензивни, с временни усилвания на вятъра, значителни валежи и градушки. Около и след обяд явленията ще обхванат източната половина от страната, докато на запад ще затихнат. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен, в Дунавската равнина - временно силен. С него дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 25°-27° на места в Западна България до 34°-36° в Югоизточна, в София - около 27°.

Над планините времето ще е динамично. Облачността ще е променлива, по-често значителна. В сутрешните часове главно в Западна България, а до края на деня и в планините на изток ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, по най-високите части - от югозапад. Преди и по време на гръмотевична дейност вятърът ще се усилва и променя посоката си. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево и вятърът ще е от юг-югоизток. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, до умерен. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца - от запад ще се повишава.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 24 мин. и залязва в 20 ч. и 40 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 16 мин. Луната в София залязва в 11 ч. и 56 мин. и изгрява в 23 ч. и 24 мин. Фаза на луната: два дни преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK