Група роми преби бай Митко от Ощава. Мъжът е в благоевградската болница (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

В отделението по „Уши, нос, гърло“ на болницата в Благоевград е настанен Димитър Стоилов от Ощава. Бай Митко стана известен с трагедията, която го сполетя на 24. август миналата година. На рождения му ден къщата му бе погълната от пламъците на огромния кресненски пожар. Всичко беше унищожено от огъня, останали бяха само каменните основи. Месец след пожара започна строежа на новия му дом, като в дейността се включиха много благодетели от цяла България.

Бай Митко е със счупен нос и хематоми под очите. Разказва, че не разбира защо се е стигнало до тук. Бил да си купи хляб в понеделник около 19ч. в Стара Кресна. Решава да пийне в селската кръчма чаша вино. На съседната маса стоят дървосекачи, една от многото групи, които от месеци насам секат изгорелите дървета. Не познавал момчетата.

„Те искаха да ги заведа да видят комплекса „Бели даб“, който е много известен и хубав. Тръгнахме, но на портала не ни са пуснали вероятно. По-нататък ми е трудно да си спомня какво се случи. Помня само, че се завъртях и видях как единият ме удари с главата в лицето. Паднал съм. После си спомням, как отидох до кръчмата в Стара Кресна и там вече ми оказаха първа помощ. Дойде и полиция. Много кръв ми изтече.“

67-годишният бай Митко си обяснява агресията на групата от трима роми от Гоце Делчев с това, че не са им позволили да видят хотелския кът, а пък бай Митко им казал, че ще ги заведе.

„Сега ако ги видя сигурно ще ги разпозная, но тогава за пръв път ги видях. Не знам дали е имало пререкания, не сме се карали с тези хора.“

Дядо Митко казва, че в момента по къщата се работи все още. Първият етаж е в ремонт.

Мъжът остава под наблюдение в болницата.

ИСТОРИЯТА НА БАЙ МИТКО ОТ ОЩАВА ВИЖТЕ ТУК

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK