Лудогорец отново победи ФК ЦСКА 1948 и е последният полуфиналист за Купата

Снимка: startphoto.bg

Резултатът е 3:1

Лудогорец надигра ФК ЦСКА 1948 с 3:1 в последен мач от 1/4-финалите за Купата на България. Така "орлите" се присъединиха към отборите на ЦСКА, Хебър и Ботев (Пловдив) на полуфиналите.

Резултатът в срещата откри Тодор Неделев в 17-ата минута с уникално изпълнение на пряк свободен удар. В началото на втората част пак той удвои, но Педриньо върна интригата с хубав гол от дистанция.

До изненада не се стигна и в заключителните минути Рик Джонатан сложи точка на спора.

В петата минута Лудогорец имаше добра възможност да поведе, но Реян Даскалов успя да се намеси така, че Руан Секо да стреля над вратата.

ЦСКА 1948 отговори с изстрел на Педриньо от границата на наказателното поле в 9-ата минута, но право в ръцете на Симон Слуга.

В 17-ата минута Тодор Неделев даде аванс на Лудогорец с прекрасен гол от пряк свободен удар.

Кайо Видал навлезе в наказателното поле в 36-ата минута, нагласи си топката и отправи удар, но Генадий Ганев успя да се справи с предизвикателството в 36-ата минута. Четири минути след това Кайо Видал центрира в наказателното поле, където Якуб Пьотровски не успя да играе с топката, а ударът на Рик Джонатан бе блокиран.

В първите секунди на втората част Лудогорец удвои аванса си. Защитата на ЦСКА 1948 не успя да изчисти топката, която стигна до Рик Джонатан, а той върна към Тодор Неделев. Бившият футболист на Ботев Пловдив стреля по земя, за да матира за втори път Ганев в двубоя.

В 57-ата минута Реян Даскалов успя да отнеме от Сон и да подаде към Педриньо, а бразилецът вкара хубав гол със силен изстрел от дистанция.

Симон Слуга отрази диагонален удар на Бирсент Карагарен в 67-ата минута.

В 80-ата минута Якуб Пьотровски опита пас към Рик Джонатан, а Виячки не се намеси по най-добрия начин и бразилецът оформи крайния резултат в срещата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK