Като във волейбола: Футболните треньори ще спират играта, за да искат VAR

Джани Инфантино Снимка: ЕРА/БГНЕС

Новината съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино

Световната футболна федерация (ФИФА) обяви, че ще развива системата за видеоповторения (VAR), за да може тя да върви към подобряване. Новината съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино на конгреса на организацията в Банкок.

"Ще развиваме и подобряваме VAR. Тази система се използва от 65 национални асоциации, но сега ще я подобрим. Създадохме по-основна технология с по-малко камери и без рефери, които да решават, така че е достъпна за всички и по-лесна за внедряване. Тази система вече се тества", каза Инфантино.

По думите на му треньорите ще имат право да спират играта два пъти по време на мач, за да искат намеса на VAR. Това е по модела на волейбола, където треньорите имат право да искат разглеждане на определени ситуации.

"Ще работи така, че треньорът на всеки отбор да има право да иска помощ от VAR два пъти на мач. Ако първоначалното решение на съдията бъде променено след такава поискана проверка, отборът, поискал проверката, все още има право на две проверки", добави президентът на ФИФА.

Инфантино уточнява още, че ако проверката "потвърди решението на съдията на терена, то отборът, който я е поискал, губи правото на една проверка по негово искане". /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//