Григор Димитров няма да участва на турнира в Женева

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нужно е да направи почивка преди Големия шлем в Париж

Григор Димитров не е подал заявка за участие в АТР 250 тенис турнира на клей в швейцарския град Женева, който е в седмицата преди „Ролан Гарос“ и започва на 19 май.

Именно оттам през миналата година започна ренесансът на най-успешния българин в този спорт, който достигна до първия си финал от 2018-а. Димитров поиска „уайлд кард“ от организаторите в Швейцария, след като преди това в четирите си турнира на клей постигна само четири победи.

Той получи поканата, беше поставен под номер 4 в схемата и победи последователно Роберто Карбайес Баена, Кристофър О’Конъл, и Тейлър Фриц преди да стигне до мача за титлата. В него Григор отстъпи на чилиеца Николас Джари с 6:7, 1:6 и изкачи четири места в класацията, като взе 150 точки за световната ранглиста

Тази година щабът на първата ни ракета е преценил, че след задължителните участия в Мастърс 1000 турнирите в Мадрид и Рим е по-добре Димитров да направи почивка преди Париж, където състезанието от Големия шлем започва на 26 май. Не е изключен обаче и вариант пак да бъде поискана покана за Швейцария в последния момент, в зависимост от резултатите и формата на българина.

Освен Гарин сред заявените за Женева сега личат имената на норвежеца Каспер Рууд и американците Тейлър Фриц, Бен Шелтън и Томи Пол. „Уайлд кард“ получи и японецът Кей Нишикори. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//