Децата на община Разлог опазват природата, вижте как

Снимка: Община Разлог

По повод деня на Земята ученици се включиха в различни инициативи

Децата на община Разлог – с мили послания и акции за опазване на природата. 

Заобиколени от прекрасната природа в град Разлог, град между три планини и три реки, в деня на Земята децата от детска градина „Ален Мак" посадиха сезонни цветя в любимото ни дворче. „Какво по-мило от това дечица да докосват с нежни ръчички цветенца и да създават красота! Да пазим природата, да и се радваме и да получаваме сили и здраве от нея! Можем да го направим- Заедно!“ – написаха в страничката си организаторите. 

По повод деня на Земята в 10-те класове на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ се организира кръгла маса, на която се дискутираха екологични казуси под ръководството на учителя Ваня Боткова. Всички ученици от училището се включиха с ентусиазъм в ежегодното почистване на двора и прилежащите площи на училището. 

Във връзка със седмицата на гората и 61 години ПГ по транспорт в двора на гимназията бяха засадени фиданки от вида американски червен дъб (Quercus rubra). Инициативата бе осъществена със съдействието на ДГС Симитли и директора инж. Благой Кишев. Благодарности и към лесовъдите - инж.Весела Велкова, инж. Петър Гешев и инж. Атанас Стойчев, които лично съдействаха за засаждането на фиданките. 

„Бъдещето на земята е в ръцете на децата“ – отправиха послания децата от ДГ „Незабравка“. На деня на земята децата от първа и трета група се запознаха с Хартояд, Пластоядка, Стъклояд и техните къщички - контейнерите за разделно събиране. На практика те изхвърлиха правилно различни опаковки. Децата от втора и четвърта група гостуваха на ПГ по МСС, където чрез интерактивни игри и тематична презентация обогатиха знанията си за Земята, животните и растенията. ЗЕМЯТА Е ЕДНА И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ ЧИСТА ТЯ!

По повод Международния ден на Земята малките природолюбители от ОДЗ „ Елиза Астинова“ – група „Пчелица“ гостуваха в ТП „Държавно горско стопанство“- Разлог. Малчуганите получиха нови знания за планетата, природата, гората и работата на лесовъдите и разбраха колко е важно е да обичат Земята – нашия общ дом, колко крехко е равновесието в природата и колко необходимо е да се грижат за растенията и животните, за чистотата на почвите, водите и въздуха. За първи път децата докоснаха с ръчичките си семенца на горскодървесни видове, разбраха кои животни, птици и растения се срещат в горите на България. На открито сред дърветата в парка – се превъплътиха в зайци и лисици, а накрая – с помощта на своите нови приятели от ТП „ДГС Разлог“ гр. Разлог засадиха в двора на детската градина две малки дръвчета, като обещаха не само да им се радват, но и да се грижат за тях.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//