Пешеходец и шофьор загинаха при две катастрофи във Варна и Старозагорско

Снимка: Infomreja.bg

Тежки пътни инциденти са станали в страната през изминалите почивни дни

Войната по пътищата взе поредната си жертва при пътен инцидент вчера.

В 17.30 часа лек автомобил движещ се по бул. „Сливница“ във Варна, при завой по ул. „Вяра“, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила си и излиза извън пътното платно, блъскайки движещ се по тротоара пешеходец.

При некоординираното движение, колата блъска преминаващия мъж и пада в изкоп на строителен обект, в близост. От удара пешеходеца загива на място, а 27-годишния водач е без сериозни наранявания.

Само час по-късно, в района на кк „Златни пясъци“ е станало друго ПТП. Равносметката при него е: трима пострадали с различни фрактури – две жени на 43 и 69 години и 10-годишно дете, всички са без опасност за живота.

По първоначална информация, водачката на единия лек автомобил е отнела предимството на другия и така е предизвикала инцидента.

На 18 май около 01:53 часа, в ОДМВР - Стара Загора е получено съобщение за тяло на мъж, намиращо се на платното за движение между Стара Загора и . Нова Загора. Екип на МВР е установил катастрофирал фолксваген, с който е било тялото на починал 28-годишен мъж.

Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия, при които е установено, че след настъпило пътнотранспортно произшествие водачът е излязъл
от него и е бил блъснат от преминаващ сеат, управляван от 37-годишен мъж, който е напуснал местопроизшествието, а по-късно издирен и задържан.

На 17 май около 12.00 часа в с. Рибарица, 78-годишен от Плевен при управление на електрическа тротинетка с три колела и без индивидуални регистрационни номера, е загубил контрол над управлението и се е блъснал в циментов тротоар. При удара  водачът се е наранил в областта на главата, след което е транспортиран за лечение в плевенска болница. Мъжът е тестван с техническо средство за алкохол, като пробата му е отчела 0.09 промила в издишания въздух.

В петък около 15.50 ч. на бул. „България“ 27 в Ловеч, 19-годишен при управление на лек автомобил в посока към Троян е блъснал 12-годишно момиче, което е пресичало на пешеходна пътека. Детето е откарано за преглед в МБАЛ-Ловеч, след което със собствен транспорт е откарано за последващ преглед и лечение в болница в Плевен – без опасност за живота. Водачът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни.  

На 17 май около 19.00 часа в Летница, 56-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в  железобетонен стълб на електропреносна мрежа и улично осветление. След произшествието водачът е прегледан в ЦСМП-Ловеч, след което е откаран за лечение в Плевен и му е взета кръвна проба за химичен анализ за наличие на алкохол и наркотици.

Същия ден в 12.54 часа на тел. 112 постъпил сигнал за ПТП по пътя от с. Арчар в посока гр. Монтана.

18-годишен от с. Дъбово, обл. Стара Загора, шофирайки лек автомобил „Опел Корса“ на ляв завой изгубил контрол над управлението,  навлязъл в насрещната лента и с лявата си част се е ударил в  товарен автомобил „Рено“, движещ се в посока Видин и управляван от 27-годишен от Враца. Пострадал е водачът на лекия автомобил. Тестовете за алкохол на двамата били отрицателни. Тестът с техническо средство за наличие на наркотици на 27-годишния е реагирал положително на канабис.

Той отказал да даде кръвна проба за медицинско изследване. Бил е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

На 18 май около 15.30 ч. на третокласен път, 19-годишна от Ловеч при управление на лек автомобил е напуснала пътното платно, навлязла е в участък със сипица и пясък, след което превозното средство е паднало в крайпътно дере. При произшествието е пострадала 19-годишна пътничка, която е пътувала на задната седалка в превозното средство. Тя е откарана за лечение в Плевен, с тежка черепно-мозъчна травма и в безсъзнание.

Пробите за алкохол и наркотици на водачката са отрицателни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//