Синдикатите отправиха искания към управленската програма на кабинета

Снимка: Нова тв

Те се обявиха за по-добър диалог с държавата, повече пари в бюджета и вдигане на заплатите в редица сектори

Синдикатите отправиха искания към управленската програма на кабинета. Те се обявиха за по-добър диалог с държавата, повече пари в бюджета и вдигане на заплатите в редица сектори.

От КНСБ призоваха за спешни действия по ключови политики в областта на доходите, пазара на труда, социалния диалог и енергетиката. Според синдикалистите регулярните срещи с представители на властта не дават особен резултат, пише Нова тв. От профсъюза настояват държавата да не слага ограничения на разходите, защото пари в хазната има. И не на последно място синдикатите искат план за въглищните региони, който да запази работните места на миньорите до случване на зеления преход.

„НСТС като най-важният орган на социално сътрудничество работи. Работи активно, но в някаква степен неговата роля е само формална. Това, че има чести заседания по законодателната програма, бюджета и други законодателни инициативи, не означава, че той има нужната ефективност. В транспорта имаме спорадични действия и регулярни срещи. Те обаче не могат да бъдат наречени регулярен тристранен диалог”, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK