Извезаха грациите ни на гоблен

Снимка: offnews.bg

Уникален гоблен получиха като подарък момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика по време на вчерашното контролно в зала “Раковски”. Жената, която е направила този фантастичен жест, е пожелала да остане анонимна, съобщиха от БФГ.

Иначе националният ансамбъл - жени представи официално новите си съчетания за предстоящия сезон пред фенове, медии и специалисти. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, представиха изключително силно новите си композиции. И двете съчетания са изпълнени с много трудни и атрактивни елементи.

Съчетанието с пет обръча е на модерна интерпретация на народната песен "Безродна невеста" в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен. Композицията с 3 точки и 2 въжета е на фона на модерен хит, а вокалите се изпълняват от Жана Бергендорф.

Първото състезание за ансамбъла е Гран При в Москва (Русия) в средата на месец февруари. Тази година София е домакин на кръг от Световната купа в края на март и на Световното първенство по художествена гимнастика през септември.

"Момичетата направиха едно много силно представяне. Представиха по възможно най-добрия начин своите композиции, показаха изключително добра форма за периода, в който се намират. Смятам, че композициите са по-добри, по-силни, по-атрактивни, по-стойностни от миналогодишните. Надявам се момичетата да са здрави, да продължат да работят по този начин", коментира президентът на БФХГ Илиана Раева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK