Близо 3 часа е продължило издирването на 4-годишното дете над Радомир

Снимки: МВР

В акцията са участвали и служители на ЮЗДП

Близо три часа продължи операцията по издирването на 4-годишното дете, изчезнало в гориста местност близо до хижа „Орлите“ над град Радомир, съобщиха от МВР. За случая е подаден сигнал около 15 часа на тел. 112.

Незабавно са сформирани групи за издирване, в които са се включили полицаи, пожарникари, служители на „Гранична полиция“ и местни доброволци. Те са били оборудвани с термокамери, а в огледа на района са били използвани и два дрона.

В акцията са участвали и служители на ЮЗДП, сред които директорът на ТП "ДГС Радомир" Веселин Владов и служителите Кристиян Владимиров, Енчо Петков, Мартин Стоянов и Евгени Зафиров.

Момченцето, което е от украински произход, е открито в добро здравословно състояние и транспортирано до болнично заведение, където е придружено от родителите си.

По думите на вътрешния министър Калин Стоянов, който коментира успешно реализираната операция по издирването и спасяването на детето, щастливата развръзка е в резултат на бързата, адекватна и професионална реакция на всички институции.

Детето е открито на около три километра от мястото, за което е било съобщено. „Поздравявам всички служители на Министерството на вътрешните работи, органите на местната власт и всички доброволци, участвали в спасителните действия. И въпреки, че условията по издирването бяха тежки, взехме правилните решения и всички институции работиха в синхрон, допълни още министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Според него при подобни случаи най-важни са първите няколко часа и от изключително значение е да бъдат предприети бързи и адекватни действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK