Демерджиев: Калин Стоянов реализира изтеклите записи на ПП

Снимка: Infomreja.bg

Демерджиев уточни, че е работил добре със сегашния вътрешен министър Калин Стоянов, който преди това бе директор на ГДБОП

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев вижда политически цели в рокадите в МВР и изпълняване на сценариите от изтеклите политически записи от националното заседание на "Продължаваме промяната". Има безпрецедентно мнозинство и кабинетът вместо да работи, си търси враг в лицето на президентската институция, коментира той в студиото на БиТиВи.

Демерджиев уточни, че е работил добре със сегашния вътрешен министър Калин Стоянов, който преди това бе директор на ГДБОП. От министъра се очаквало да познава проблемите на колегите си, а от неговите действия личи, че по-скоро се поддава на външно въздействие и реализира сценарий от изтекли записи, коментира Демерджиев. Той посъветвал Стоянов сам да взима решенията и да ги отстоява, но направил точно обратното.

Не може само местните избори да бъдат приоритет на МВР и на правителството, според Демерджиев.

Той е на мнение, че оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров е резонна, защото е бил реализиран. Демерджиев е работил с Живко Коцев - новият главен секретар на МВР и го определи като много добър професионалист. Но не може при всяка смяна на политическото ръководство, да бъдат сменяни всички ръководители по места, категоричен е бившият служебен вътрешен министър.

Демерджиев изтъкна, че статуквото се бетонира, а коалиционният партньор се опитва да му помогне чрез проекта за промени в Конституцията.

За бедствието по Южното Черноморие Демерджиев посочи, че за пореден път се е показал  корупционният модел от управлението на ГЕРБ. След стихията се видяха тръби, лошо строителство на пътища, на мостове и на инфраструктура, изтъкна той, като не очаква останалите партньори в некоалицията да направят адекватно разследване.

"Борисов остави Денков да се справя сам в ситуацията, а пък премиерът реагира неадекватно в нея", критикува Демерджиев. Той се пошегува иронично и с пиар акцията на министъра на туризма Зарица Динкова с костенурките, като се надява все пак те да са живи. Държавата отсъстваше от наводнението, присъствието на премиера на компенсира отсъствието на министрите, армията не бе ефективно привлечена, силите на МВР също не бяха адекватно използвани, обобщи Демерджиев.

Липсата на държавата на терен, липса на министри, които да създадат организация неминуемо води до последици, каза още той.

Относно нелегалната миграция и справянето с нея, Демерджиев посъветва Калин Стоянов незабавно да посети българо-турската граница. Стоянов трябвало да провери дали има нарушение и незабавно да ги отстрани. Това се вижда от Австрия, чиято реакция няма да бъде позитивна. Членството на България в Шенген не се вижда особено реалистично и заради препълването на центровете за мигранти, предупреди бившият силов министър.

За политическото си бъдеще, Демерджиев определи като спекулации твърденията, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив. Той уточни, че все още не е взел решение какво ще направи, но когато го вземе - ще го обяви публично.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK