След Рожен: Без касови бележки и на събора в Жеравна

Снимка: Infomreja.bg

НАП ще продължи да извършва проверки по събори

Фискалните инспектори на Националната агенция за приходите извършиха проверки в търговски обекти на събора в пловдивското с. Искра и фестивала на народната носия в гр. Жеравна, които се проведоха  през уикенда. Само за два дни данъчните са инспектирали общо 17 заведения, магазинчета, сергии и каравани. Служителите на звеното за фискален контрол са установили 27 нарушения – 10 в с. Искра и 17 в Жеравна, като те са свързани предимно с неиздаване на касова бележка, липса на фискално устройство и разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата. 

В рамките на контролната кампания, служителите на НАП са извършили явни и тайни наблюдения, като в проверките се е включил и т.нар. "таен клиент", чрез който безспорно е установено, че част от търговците не издават документи за извършените продажби, съобщават от Приходната агенция. 

 „НАП ще продължи да извършва проверки по събори, като няма значение от техния мащаб. Прави впечатление, че в много от проверените обекти са констатирани повече от едно нарушения, което не се дължи само на незнание на правилата. Напомняме на търговците, че служителите на приходната агенция са на разположение да им разяснят как се прилага законодателството, в случай че срещат трудности, но и ще бъдем безкомпромисни при опитите да се укриват приходи. Обръщаме се отново и към потребителите с призив да изискват своя касов бон, тъй като по този начин те осъществяват граждански контрол върху отчитането на приходите, стават гарант за лоялна конкуренция и защитават потребителските си права“, каза Георги Димов, зам. изпълнителен директор на НАП.

Припомняме, че по време на Роженския събор инспектори на Националната агенция на приходите извършиха поредица от проверки. Само за два дни данъчните са инспектирали повече от 22 временни заведения и магазинчета, като в половината от тях са установени общо 17 нарушения, за което са съставени актове. Те са предимно за неиздаване на касова бележка и липса на фискално устройство, като в няколко от обектите фискалните инспектори са констатирали повече от едно нарушение.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK