Електрохолд получи четири награди в конкурса „Най-зелените компании в България 2024“

Снимка: Електрохолд

За престижните отличия се състезаваха над 130 проекта

Компаниите от групата Електрохолд получиха четири награди в 14-тото издание на националния конкурс „Най-зелените компании в България 2024“, организиран от b2b Media. За престижните отличия се състезаваха над 130 проекта.

Електрохолд България зае първите места в категориите „Устойчиви политики“ и „Лидер в зелените инвестиции“ с кампанията си за замяна на хартиената фактура за електроенергия с електронна и насърчаването на дигиталните услуги. Електронната фактура осигурява възможност на всеки потребител да даде своя принос за опазването на околната среда, като намали употребата на хартия и спести природни и енергийни ресурси, необходими за производството ѝ – дървесина, вода, кислород, електроенергия, както и средства и горива, използвани за доставката ѝ до определен адрес. Със спирането на хартиената фактура Електрохолд всяка година спасява от изсичане 7020 дървета, които осигуряват кислорода за едно четиричленно семейство за 12 месеца. Премахването на хартиената фактура съответства на дългосрочната ESG стратегия на групата Електрохолд да насърчава устойчиви и етични практики за опазване на околната среда чрез намаляване използването на ресурси.

Най-голямата електроразпределителна фирма в България - ЕРМ Запад, която управлява електроразпределителната мрежа в Западна България, спечели приза за най-зелена компания в категорията „Енергетика и воден сектор“ с цялостната си екологична политика.

Електрохолд Продажби получи трето място за „Зелена технология“ с новия си продукт за изграждане до ключ на фотоволтаични системи за собствено потребление. Повече за продукта може да се намери на адрес: https://electrohold.bg/bg/sales/aktualno/kampanii/fotovoltaichna-instalaciya-za-vashiya-dom/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//