Четирима българи са задържани в Испания за трафик на автомобили

Снимка: МВР, архив

ГДНП взе активно участие в разследване на испанската полиция

Седемчленна група, сред която и 4 български граждани, е задържана в Испания след проведено разследване за незаконен трафик на автомобили, съобщиха от МВР.

Действията на иберийските власти са предприети след поредица от операции, извършени у нас от служители на ГДНП за противозаконно отнети автомобили, проведени в периода май - октомври миналата година в няколко области на страната.

В рамките на разследването българските криминалисти започнали да работят и по изясняване на случаи за противозаконно отнети нови автомобили. Според първоначалните данни основно тези коли били противозаконно отнемани на територията на столицата и регистрирани след промяна на фабричните им номера.

В хода на действията си тогава служителите на ГДНП са задържали над 20 такива автомобила. За други била придобита информация, че са били с променени данни и изнесени в Испания, за което своевременно са подадени данни на властите в Мадрид.

В резултат на активния оперативен обмен и предприета на територията на Кралство Испания операция, през януари тази години са осъществени арестите на седмината участници в престъпната група. Открити са 10 автомобила, като по предварителни данни са оценени на около 350 000 евро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK