Кейт Мидълтън е диагностицирана с рак

Снимка: gettyimages

Катрин казва, че това е било „огромен шок”

В изявление принцесата на Уелс Кейт Мидълтън обяви, че е с рак. Заболяването е открито при тестове, пише Би Би Си. Тя споделя, че това е било „огромен шок” след „невероятно трудни няколко месеца”.

Кейт изпрати положително послание, казвайки: „Аз съм добре и ставам все по-силна с всеки изминал ден”. Подробности за рака не се съобщават, но от двореца Кенсингтън твърдят, че са уверени, че принцесата ще се възстанови напълно.

В изявлението на принцесата се обяснява, че когато е претърпяла коремна операция през януари, не се е знаело, че има рак.

„Въпреки това, тестовете след операцията установиха, че ракът е налице. Затова медицинският ми екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение”, каза Мидълтън. 

Кейт споделя, че сега семейството ѝ се нуждае от време и уединение. Принцесата добави: „Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по начин, който е подходящ за тях, и да ги уверим, че ще се оправя”.

Премиерът на Великобритания Риши Сунак заяви, че Катрин е демонстрирала „огромна смелост” с изявлението си, пожелавайки ѝ „бързо възстановяване”.

Припомняме, че в началото на февруари стана ясно, че крал Чарлз III също е диагностициран с рак. Туморът беше открит по време на коригиращо лечение на уголемена простата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK