Земеделци затварят Е-79 при Благоевград

Снимки: Infomreja.bg

Искат оставката на Кирил Вътев

Земеделци затварят Главен път Е-79 при Благоевград. Протестът започна в 10 часа. На място са около 20 представители на бранша, недоволството преминава без напрежение и засилено полицейско присъствие.

Ще бъде направена блокада на главния път, а при кръговото кръстовище между Е-79 и магистрала „Струма“ ще обикалят трактори, които обаче няма да възпрепятстват движението, съобщава репортер на ИНФОМРЕЖА.

„Ние сме част от Инициативния комитет, който се състои от повече от 20 организации. Преди 10 дни пуснахме една декларация към всички парламентарно представени групи, както и към МЗХ, че искаме да бъдем част от тези преговори, които се водят в момента при Николай Денков, във връзка с т.нар. „украинска помощ“.

На по-късен етап разбрахме, че към исканията на колегите се присъединяват и законодателните промени, а не само тази украинска помощ. Това реферира от няколко дни, не е от днес. След срещата, която проведохме на 5 февруари излязохме с нова декларация, в която поискахме оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев.

До петък очакваме тази оставка да бъде подадена и съответно взета, ако това нещо не бъде направено във вторник се събираме на общонационален протест. Искаме справедливо разпределение на украинската помощ, промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, в Закона за животновъдство, създаване на Закон за браншовите организации, а не на аграрна камара и др.“, обяви Юлия Коюнджийска, председател на Сдружение „Земеделски стопани“ за област Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK