Засилени мерки за сигурност по време на Свето Успение Богородично в Кюстендилско

Снимка: МВР

Директорът на ОДМВР и областният управител се срещнаха с игумена на Рилската света обител

Мерки за сигурност по време на големия християнския празник Свето Успение Богородично обсъдиха ст. комисар Св.Григоров, областният управител Ал. Пандурски и игуменът на Светата  Рилска обител

Срещата се проведе в Рилския манастир по покана на игумена Адрианополския епископ Евлогий, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Кюстендил.

Игуменът на манастира сподели, че през летния сезон интересът към Рилския манастир е засилен и твърде често се оказва проблемно паркирането в района,когато трафикът се засилва. Той призова за засилване на мерките за спокойното протичане на празника Свето Успение Богородично утре. Директорът на ОДМВР ст.комисар Св. Григоров го увери, че в района на манастира ще бъдат командировани достатъчно сили и средства, за да се улеснят както миряните и гостите, така и домакините. Те обходиха района  - към Бачкова чешма, Кирилова поляна и възможностите за паркиране.

След срещата бе изготвен план, в който са посочени конкретните задачи, местата за създаване на организация при пристигането на гостите, тръгването от манастира и конкретните задачи на служителите от ОДМВР, от Жандармерията, осъществяването на пътния контрол.

Служителите от РУ Рила са изпратили сигнално писмо до Община Рила за оказване на съдействие за почистване на района около манастира и местата, които ще посетят миряните и гостите. Областният управител Ал. Пандурски обърна внимание, че има рискове от пожари. Игуменът напомни, че има заповед, която забранява паленето на огньове на територията на ПП „Рилски манастир“. Ще бъде засилен контролът и по това направление, абсолютна е забраната за палене на огнища.

Ст. комисар Григоров увери игумена, че до края на натоварения сезон и по време на предстоящите за Рилския манастир празници ще има засилено полицейско присъствие, за да не се допускат инциденти и нарушения на реда.

За да не бъде помрачен Празникът, призоваваме гражданите  да спазват правилата за движение, да не спират в активната пътна лента и да спазват указанията на полицаите.

Призоваваме да не палят огньове, за да не се причиняват пожари. Да не оставят в паркираните си автомобили документи и ценности, да бъдат с повишено внимание, за да не станат жертва на джебчии.

При възникване на проблем гражданите да се обаждат на тел. 112 или да се обръщат към полицаите в района на Рилския манастир.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//