„Да пребъде младостта“ в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлог

Снимки: Община Разлог

106 години гори огънят на двамата братя в сърцата на стотици учители и хиляди ученици

Под мотото „Да пребъде младостта“ премина 106-тата годишнина на едно училище с богата и вдъхновяваща история, с преклонение пред почетните граждани на Разлог и първи благодетели на училището, но и с прекрасните перспективи на настоящето и младостта, която поема гордо щафетата на едно огнище, което „пали“ сърцата на всички, докоснали се до него.

Дворът на училището побра в прегръдката си поколения учители, ученици, граждани и гости, между които зам. - кметовете Гергана Костова, Славчо Фарфаров и Христо Зайков, а сцената се завладя от младите в Четвъртия ученически конкурс „Да пребъде младостта“, които пяха, рецитираха и танцуваха - с магията от багри, ритъм и мелодии.

Директорът на училището Росица Тумбева поздрави всички с празника и припомни, че училището, учителите, учениците и родителите са верни на завета на братя Каназиреви „Да бъдем полезни на България“!  Много цветя и поздравителни адреси за патронния си празник получи училището.

Кметът на община Разлог Красимир Герчев поздрави училището, учителите, учениците и родителите, че отстояват духовните послания на братя Каназиреви за прогрес и светли бъднини.

„106 години гори огънят на двамата братя в сърцата на стотици учители и хиляди ученици. Този огън е жив, гори и в моето сърце като възпитаник на училището“, написа още кметът и честити празника на своето любимо училище с пожелание да се помнят заветите на братя Петър и Иван Каназиреви, да се познава богатата история, но и да се проектира бъдещето.

„Бъдете модерни, креативни, неспокойни, търсете висини, растете и посявайте семената на познанието, на науката и прогреса", написа още в поздравителния си адрес Красимир Герчев.

Нека СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“- Разлог образова, но и изгражда, както досега, красиви личности и лидери! Вие имате богата история, но и богато настояще - с високите постижения на учители и ученици превръщате образованието и възпитанието в мисия. Следвайте я всеотдайно и отговорно. И нека пребъде младостта – тази младост, която поема огъня и го предава на следващото поколение. За да пребъде България!"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//