Кирил Петков: Имаме още 7 дни. Нищо не трябва да се взривява

Снимка: БГНЕС

От своя страна ген. Атанас Атанасов призова лидера на ГЕРБ да се намеси

Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия месец единственото, което правим, е да сменим премиерите. Готови сме да спазим обещанието, което дадохме, и така да продължи управлението. По време на преговорите колегите поискаха допълнителни министерства, готови сме да ги дадем, коментира съпредеседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

И допълни: Имаме още 7 дни, нищо не трябва да се взривява. Много разчитам на Мария Габриел. Да не вкарваме държавата в криза и да продължим управлението.

"Ако споразумението се подпише, може би с корекции, тогава реално спор по състава на МС няма. Има спор по това дали и кога да се подпише споразумението. Напълно е възможно това да се окаже фалшива криза, но е възможно да се окаже и реална. Пред последните 9 месеца успяхме заедно да направим редица промени, аз продължавам да съм умерен оптимист", коментира и Асен Василев.  

"Изготвихме нов документ заедно, като гледахме от този на ГЕРБ и нашия меморандум. Готови сме да публикуваме споразумението. Никога не е имало политическа криза, като през последните две години. Общо е желанието за реформи и за излизане от кризата", допълни и Николай Днеков.

Той заяви още, че ротацията беше договорена при определени условия. Съгласихме се предложенията на ГЕРБ, които са полезни за България. За да няма спекулации още преди седмица казах, че нямам претенции да бъда министър на външните работи. Тя се съгласи да работим с други механизми", посочи премиерът в оставка акад. Николай Денков.

От своя страна ген. Атанас Атанасов призова лидера на ГЕРБ да се намеси. "Предлагам на Габриел да не бърза да връща празна папка утре и сутринта да намерим време да преодолеем различията. Не мога да разбера причините да забуксуват преговорите", отбеляза той.

ПП/ДБ направиха изявление, след като по-рано от ГЕРБ -СДС ги обвиниха, че "не искат да поделят властта".

"За нас спорът се води затова, че първата политическа партия ГЕРБ-СДС, с най-много депутати, трябва да бъде водеща в управлението", коментира преди това вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK