Великденска украса краси общините от Югозапада, отвориха и базари

Снимка: Община Банско/ Г. Ангелов

Банско, Кресна, Разлог, Благоевград и Белица вече имат пъстри картини

Общините в Югозапада се подготвят за Великден.

Много градове вече поставиха пъстроцветна украса, която да радва жители и гости.

Пиринският край – освен че е отправна точка към Гърция и Македония, е известен и със своите курорти.

Безспорно на първо място и по посещаемост и като инфраструктура стои Банско.

Перлата в короната на Пирин освен че свети с великденска украса отново предлага за всички и базар с тематични сувенири, изработени от потребителите на Центъра за социални услуги.

ВИЖТЕ ПРАЗНИЧНИЯ КАЛЕНДАР на ОБЩИНАТА В СНИМКИТЕ

Разлог също се утвърди като дестинация, а богата програма е подготвена за празничните дни – като най-известното събитие е кукерският фестивал в Елешница.

В града червени яйца и цветя са поставени на ключови места.

Шарени пъстроцветни яйца и зайчета красят централната част на Белица по време на най-светлите християнски празници.

Цветни великденски кътове с разнообразни празнични елементи греят в градската градина до пеещият фонтан и градината пред читалището. Пъстрата и впечатляваща украсата изработена от сръчните ръце на майсторите от Работилница за традиционни занаяти „Планински знаци“, радва малки и големи.

Благоевград посреща Цветница с празничен концерт на Биг Бенд.

С празничен концерт, поздрав към жители и гости на Благоевград, Биг Бенд ще отбележи големия християнски празник Цветница.

На 28 април от 11.00 часа на площад „Македония“ почитателите на хубавата музика ще имат възможност да чуят известни мелодии в интерпретация на инструменталистите.

Пъстроцветна великденска къщичка в Градската градина ще радва благоевградчани за Възкресение Христово.

Кошница с изкусно декорирани яйца, зайци и композиции от цветя създават празнична атмосфера и привличат вниманието на всички минувачи.

Пъстрата композиция от най-ярките символи на Великден са специално изработени от деца от ЦЛТРДБ. Тематично аранжираният кът ще бъде отворен за жители и гости на Благоевград от 9.00 ч. до 21.00 ч. всеки ден.

Община Кресна пък организира конкурс за най-красиво боядисано и най-здраво великденско яйце”. Конкурсът ще бъде разделен в два кръга: най-красиво традиционно боядисано великденско яйце; най-красиво шарено и пъстро боядисано великденско яйце. И за най-здраво великденско яйце.

Всеки от участниците може да участва и в двата кръга с по 1 яйце. Изискването към желаещите да участват е да носят със себе си предварително боядисани яйца, които да предоставят на 06.05.2024 г. от 15:00 ч. до 16:00 ч. в ритуалната зала на Общината. Жури ще отличи трите най-красиво украсени яйца в определените категории.

Снимка: Община Банско/ Г. Ангелов
Снимка: Община Банско/ Г. Ангелов
Снимка: Община Банско/ Г. Ангелов
Снимка: Infomreja.bg
Благоевград
Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//