От 1 юни стартира черешовата кампания в Кюстендилско! Охрана отново ще има

Снимка: Infomreja.bg

Изкупуването на черешите ще става след документ за произход, обяви кметът инж. Огнян Атанасов

Черешовата кампания ще стартира официално от 1 юни, като часовете, в които ще се бере са между 7 сутринта и 20 часа. Часовете на изкупуване ще бъдат от 9 сутринта до 22 часа.

Предстои да бъде издадена заповед от страна на Община Кюстендил, обяви кметът инж. Огнян Атанасов след проведена среща по организацията на кампанията с представители на ОДМВР.

На база извършени анализи ОДМВР – Кюстендил, традиционно организира опазване на черешовата кампания. Организира се специализирана полицейска операция, която е утвърдена от министъра на вътрешните работи и главния секретар с придадени сили от дирекция „Жандармерия“ и Гранична полиция, каза Даниел Мазнев – началник сектор „Опазване на обществения ред“ към ОДМВР-Кюстендил.

Той посочи, че след тежкото криминално престъпление през 2009 г. по този начин се извършва охраната на кампанията.

„Извършените анализи показват, че това е добра практика. И тази година ще бъдат поставени КПП-та на традиционните места, които са по-натоварени “, уточни Даниел Мазнев.

От своя страна кметът посочи, че очакванията през тази година са бройката на изкупвателните пунктове да се запази. Към днешна дата все още няма подадени заявления за разкриване на пунктове в частни орегулирани поземлени имоти. Изкупуването на черешите ще става след документ за произход – за малките производители – бележка от кмета на кметство, обясни инж. Огнян Атанасов.

През изминалата година има образувани 5 досъдебни производства, като две от тях са свързани с череши. Най-често нарушенията по време на кампанията са свързани с унищожаване и повреждане, заяви още Даниел Мазнев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//