Цвета Рангелова: Дойде моментът, в който „Възраждане“ трябва да управлява

Снимка: Infomreja.bg

Водачът на евролистата, Станислав Стоянов: Европа трябва да се вземе в ръце, защото е тръгнала по лош път

„Ако „Възраждане“ получи доверието на българските избиратели и стане първа политическа сила – ще има редовно правителство, ние сме готови със състава на кабинет и повече такива амплитуди и настроения от една в друга крайност няма да има“. Това заяви водачът на листата на ПП „Възраждане“ в Първи избирателен район - Цвета Рангелова, на среща с членове, симпатизанти и съмишленици на партията в Благоевград.

В зала „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ своите послания пред жители на областния град тази вечер отправиха и първите двама в евролистата на партията - водачът Станислав Стоянов и журналистът Петър Волгин.

„Възраждане е единствената българска партия, която в годините на своето съществуване, и особено потвърди това през последните три народни събрания, е последователна, която поема ангажименти към избирателите си не само в предизборно време. Това са ангажименти, които се диктуват от дневния ред на българското общество и не отстъпихме в нито един момент от тях, така че се надявам повече българи да ни гласуват доверие на предстоящите избори“, призова Рангелова. 

Тя подчерта, че „Възраждане“ се бори за първото място и да стане водеща политическа сила. „Всяка политическа партия тръгва с тези амбиции и с тази надежда, това са и нашите очаквания, още повече, че ежедневно се срещаме с хора от различни краища на България и виждаме, че това вече е необходимост на българското общество. Действително дойде моментът, в който „Възраждане“ трябва да управлява. Това са плановете и амбициите ни“, посочи тя. 

Водачът на листата за Благоевград призова избирателите да бъдат активни, да бъдат мислещи, да гласуват за хора, чиито програми познават и да внимават какво говорят политиците. „Точно затова призовавам всички да гласуват за „Възраждане“ - с бюлетина №12“. 

„Целта ни е кампанията, която водим, да достигне до всеки български гражданин и да успеем да го мотивираме да гласува. Изключително важно е българите да осъзнаят, че техният глас има значение и че трябва да бъдат по-активни, за да могат после да бъдат и взискателни към политиците. Това е първата ни мисия и на следващо място - да мотивираме колкото се може повече хора да дадат доверието си на партия „Възраждане“, каза още Цвета Рангелова. 

„Искаме в следващия Европейски парламент да поставим проблемите на България и те активно да се чуят, защото в момента ЕС се управлява от една бюрокрация и следва лобистки интереси. Не искаме да има двоен стандарт, не искаме българските граждани да се чувстват втора класа европейци, не искаме да има разлика в цените при нас и в останалите европейски държави. Не искаме да има и разлика в качеството на храните“, заяви водачът на листата на „Възраждане“ за европейските избори - Станислав Стоянов.  

Той увери, че „Възраждане“ е проевропейска партия, но „в момента Европа има много проблеми, страда от много болести, на които Европейският съюз отказва или не може да намери решение - това са конфликтът в Украйна, нелегалната миграция, зелената сделка, икономическата рецесия, недомисленият проект с еврозоната“.

„Европа има много предизвикателства пред себе си, които трябва да решава. Ние ще работим за това. На нас Европа ни е скъпа и искаме да намерим решения за нашия общ европейски дом. Европа трябва да се вземе в ръце, защото е тръгнала по лош път. И трябва да намерим правилните решения за всичките ѝ проблеми час по-скоро“, посочи Стоянов. 

Според втория в евролистата - Петър Волгин, най-важното нещо е да бъде възстановена независимостта на държавите. 

„Стигнали сме до етап, в който националната държава все повече губи своята самостоятелност. Всички държави в ЕС се превръщат в едни територии, които се управляват не от своите легитимни правителства, а от нещо като колониална администрация. Мисля, че е задължително това да се промени, ако искаме Европейският съюз да се върне към първоначалната си форма, а именно – съюз на свободни и независими държави, защото в момента Европейският съюз е всичко друго, но не и това.

В момента ЕС е една машина за заличаване на различията между държавите и за установяване на една уравниловка между всички държави от гледна точка на идеите и политиките, които там се прилагат, а това е изключително вредно и трябва да бъде спряно, докато още може. Основното ни послание е повече Европа, по-малко Европейски съюз. Защото повече Европа означава повече права на националните държави – да могат те сами да вземат важните за тях решения, а не да делегират тези права на институциите в Брюксел или в някакви други центрове на власт“, заяви още Петър Волгин.

* Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//