Илиан Георгиев: Ще работя за по-добра база на МБАЛ-Благоевград, за достойни заплати на медиците!

Снимки: ГЕРБ

Кандидат-депутатът от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ проведе поредица от срещи с медици в МБАЛ-Благоевград

Кандидат-депутатът от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Илиан Георгиев проведе поредица от срещи с медици в МБАЛ-Благоевград, за да чуе исканията им и проблемите на болничното заведение. Най-напред той разговаря с работещите в Спешно-приемно отделение, откъдето започва грижата за пациентите.

„Радвам се, че се видях с хората, които спасяват живот. От години съм запознат с проблемите, винаги съм помагал с каквото мога. Защото здравето е най-важно и ние сме длъжни да подкрепяме медиците. За мен е най-важно всички над 420 души в болницата да получават достойно заплащане за своя тежък труд и да работят в по-добри условия, както и пациентите да се лекуват в по-уютна материална база“, заяви Илиан Георгиев.

Това са и най-важните проблеми, които чакат своето решение, потвърдиха и лекари, медицински сестри и персонал в няколко отделения - гастроентерологично, вътрешно, кардиологично и хирургично. Защото само с добра материална база могат да се конкурират с частните болници. В момента много пациенти са доволни от грижата на персонала в МБАЛ, но има и такива, които предпочитат да се лекуват в други здравни заведения заради по-добрите условия в тях, а не заради по-качествените медицински грижи.  

„Вие сте първият кандидат-депутат, който идва да се поинтересува от нас и в какви условия работим. За нас дори този жест е много ценен. Защото наистина здравето е над всичко. И аз вярвам, че вие ще сте достоен депутат“, сподели д-р Румен Кондев, завеждащ Вътрешно отделение.

Той и колегите му се оплакаха и от хаоса в движението в двора на МБАЛ-Благоевград, от образуването на задръствания и невъзможност понякога линейките да минават. Затова е крайно време да се въведе регулация и контрол, за да не може всеки да ползва двора на болницата за безплатен паркинг. 

Илиян Георгиев пое ангажимент да постави въпроса пред местната власт и до 1-2 месеца да се реши проблемът с паркирането в двора на болницата. Той изтъкна, че здравното заведение е павилионен тип и трябва местна и централна власт да обединят усилия, за да се изгради съвременна държавна болница в Благоевград. 

„Ако получа доверието на благоевградчани, в мое лице медиците ще имат партньор и радетел, който няма да жали сили и енергия за по-доброто бъдеще на МБАЛ-Благоевград. Защото за всеки от нас е особено ценно получаването на адекватна медицинска помощ. В тази посока усилия полага и новото ръководство на МБАЛ. Ще провеждам периодични срещи с лекарите, за да съм в час какво се случва в болницата“, каза още Илиан Георгиев.   

Можете да го подкрепите на 9 юни с бюлетина №22 и преференция №102!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//