Федерацията на европейските карнавални градове единодушно прие Банско в своя състав

Снимка: Община Банско

Заявлението на кмета Стойчо Баненски бе представено пред делегатите

На своята годишна среща, която се провежда в гр. Перник, делегатите на Федерацията на европейските карнавални градове (Federal European Carnivals cities) одобриха с пълно единодушие кандидатурата на Банско за членство в организацията. Заявлението на кмета Стойчо Баненски бе представено пред делегатите на 44-та Конвенция на ФЕКГ от секретаря на Общинска администрация Иван Докторов , който заедно с един от организаторите на кукерската група от Банско – Димитър Пицин, бяха поканени като гости на събитието.

Александър Цицимов – члена на Международния борд и докладчик по приема на новите членове във Федерацията, която обединява карнавални градове и фестивални организации от 37 държави, изтъкна силни аргументи за кандидатурата на Банско. Градът заслужава това не само заради безспорните си предимства като един от най-популярните целогодишни туристически центрове в Югоизточна Европа, но и като организатор и домакин на многобройни и престижни културни и спортни събития. Делегатите и домакините на годишното събрание от гр. Перник споделиха силното си впечатление от участието на банскалии на тазгодишното издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

Иван Докторов потвърди пред Конвенцията, в която участваха 100 делегати от 20 страни, ангажиментът Банско да продължи да провежда празненства, отразяващи автентичната културна идентичност и изрази очакване , че след приема в организацията, културният и спортен календар на общината да стане още по-богат и интересен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//