Хакнали са ДКК, намалени са заплатите на шефовете с 50%

Снимка: БГНЕС

Сигнализирани са ДАНС и ГДБОП

Установен е пробив в системата на Държавната консолидационна компания (ДКК). Сигнализирани са ДАНС и ГДБОП. Това стана ясно от участието на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов в Комисията по икономика и иновации в Народното събрание, пише news.bg.

По думите му трябва да се обърне внимание на сигурността. Борбата около делата, свързани с ДКК, няма да се решат бързо и лесно. Всички проблеми са ясни, адресирани са компетентните органи. Част от предприятията са загубили икономическия си смисъл на съществуване - нямат реална икономическа дейност и ще претърпят определена трансформация, каза още Богданов.

Ограничени са заплатите на бордовете на директорите в ДКК, като са намалени с 50%. С високите заплати си купували златни кюлчета, сандали, очила, прахосмукачки.

От думите на министъра стана ясно още, че ДКК е нямала годишни финансови отчети за периода 2021 - 2022 г. 80% от дружествата нямали одобрени бизнес програми и не са качени на сайта на агенцията за публичните предприятия и контрол.

Погасен е кредит на ДКК за сумата от над 126 млн. лв., по който кредит бяха заложени редица предприятия като "Ел Би Булгарикум", различни активи на ДКК, летището в Стара Загора и др. В момента може да се мисли за развитието на предприятията и тяхната трансформация. Няма да се платят и лихвите, които за 2023 г. са били над 6 млн. лв.

 

КОМЕНТАРИ

аза11:07 - 11.03.2024
създавайте комисии,дирекции,бордове,съветници,консултанти,експерти-изработените с труд и пот пари се губят и изтичат на вятъра.После всички ще плачем,че вече масово живеем на ръба на съществуването.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK