МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 влака

Снимка: МТС

„Ще поканим на преговори широк кръг от участници, за да постигнем максимална конкуренция", обяви транспортният министър

Предвид спецификата и сложността на проекта за модернизиране на железопътния подвижен състав, МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 едноетажни мотрисни влака, финансирани от Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщават от пресцентъра на транспортното министерство.

След преглед на подадените оферти в откритата на 26.01.24 г. процедура по обществена поръчка, комисията е установила, че предложенията в техническите спецификации на двамата участници не отговарят на заложените изисквания, свързани със сроковете за доставка, сертифициране, както и други технически детайли за въвеждането в експлоатация на подвижния състав.

С Решение на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков днес откритата процедура е прекратена. Поради тази причина предстои да се премине към процедура на договаряне без предварително обявление, съгласно чл. 18, ал 1, т. 8 от Закона за обществените поръчки. „Ще поканим на преговори широк кръг от участници, за да постигнем максимална конкуренция, а за да гарантираме прозрачност ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да наблюдават преговорния процес“, обясни министър Гвоздейков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//