Вдигат заплатите на персонала на детските ясли в Благоевград

Снимка: община Благоевград

Увеличението е с 15 % и влиза в сила със задна дата - от януари тази година

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации се споразумяха за по-високи възнаграждения на персонала в детските ясли

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации - КТ „Подкрепа“ и КНСБ, постигнаха споразумение за по-високи възнаграждения за работещите в детските ясли на територията на областния център. Ръстът е в размер на 15% и засяга медицинските сестри, детегледачите, обслужващия персонал и ръководния състав в детските заведения. По-високото заплащане е в резултат на волята на кмета Илко Стоянов, добрата финансова политика в Община Благоевград през последните две години, както и наличните резерви в стандартите във функция „Здравеопазване“, приети с решение на МС.

„Благодаря Ви за проактивните действия от Ваша страна, с които защитавате интересите на работещите“, заяви по време на среща със синдикатите кметът Илко Стоянов.

Увеличението влиза в сила със задна дата и важи от м. януари 2023 г. То ще бъде изплатено през м. септември, след сключване на анекс към Общинския колективен трудов договор, който се очаква да бъде подписан през следващата седмица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK