Банските старчета заминават за САЩ! Филмът на ИНФОМРЕЖА прославя групата!

Снимка от участието на Старчетата в Рожен

Банските старчета отиват на турне в САЩ

Успех за Банско и ИНФОМРЕЖА!

Банските старчета отиват на турне в САЩ. 6 американски града гледат филма на ИНФОМРЕЖА за Атанас Янчовичин и „Старчетата“.

Прекрасни и вълнуващи новини пристигнаха късно снощи в редакцията на ИНФОМРЕЖА. Ръководителят на Мъжката фолклорна група „Бански старчета“ – Атанас Янчовичин, извести, че гласът на банскалии и песента от Пирина се понася на друг континент.

Старчетата стъпват на американска земя през декември, когато техните песни ще се слушат от многобройна публика в 6 града, сред които Сиатъл и Лас Вегас!

Още миналата година в интервю пред Александра Димитрова, Янчовичин сподели, че се готвят за турнето, ала сега – времето наближава и новините стават все по-вълнуващи.

В подготовката на музикалната обиколка, която ще направят Старчетата, е включен именно филмът за ръководителя на групата – „С песен в сърцето“, който бе заснет през май 2022 г.

Личната история на Атанас и неговия път в Старчетата е прожектиран във всички точки, където гласовете ще полетят пред чуждестранната публика.

Това лято Банските старчета откриха буквално фестивала на Роженските поляни, а водещата в представянето си цитира именно части от филма в ИНФОМРЕЖА.

Вълнението е голямо, ние успяхме, Александра, успяхме да покажем фолклора ни отвъд Европа, сподели Янчовичин.

Преди години за него и момчетата най-големият връх е бил концерта им в залата на Моцарт в Австрия, но сега Янчовичин е убеден, че пътят е „напред и нагоре, иначе защо е небето“!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK