Русия търси обяснение за френските наемници в Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Франция отхвърли обвиненията

Долната камара на руския парламент, Държавната дума, планира официално да попита Националното събрание на Франция дали знае, че френски наемници са се сражавали на страната на Украйна, каза в петък председателят на институцията Вячеслав Володин, цитиран от "Ройтерс".

Володин, съюзник на президента Владимир Путин, направи изявлението, след като руското министерство на отбраната заяви в сряда, че неговите сили са убили повече от 60 чуждестранни наемници, предимно френски граждани, при удар по сграда в Харков. То не предостави доказателства в подкрепа на твърдението.

Франция отхвърли обвиненията, заявявайки, че помага на Украйна да защити своя суверенитет, независимост и териториална цялост и няма наемници нито в Украйна, нито другаде, "за разлика от някои други държави"

"Във Франция търговията с наемници е забранена от закона", написа Володин в приложението за съобщения Telegram.

"За нас е важно да знаем дали те френските законодатели знаят, че някой, нарушавайки закона, изпраща бойци да се бият в Украйна.

Думата ще разгледа обръщението си към френския парламент на следващото заседание на долната камара на парламента, което е насрочено за 23 януари, каза той.

Русия обяви в четвъртък, че е извикала френския посланик във външното министерство заради обвиненията. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK