Забавления на отрито из целия град в празничния 1-ви юни в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Най-слънчевият празник ще започне от 10:00 ч.

По случай 1-ви юни Община Благоевград е подготвила богата програма, която ще бъде през целия ден.

Най-слънчевият празник ще започне от 10:00 ч. с концерт на пл. „Македония“, където участието ще вземат : Фолклорна група ,,Бисери“, Детска вокална формация „Мая“, Балетна школа „Кроазе“ към ЦЛТРДБ, Божана Митова, Денс студио „Дежа Вю“, с ръководител Ани Хачатрян, Танцова формация „Астра“- Благоевград, с ръководител Галина Златкова, Танцов клуб „Блясък“,с ръководител Лидия Томова. Водещ на събитието ще бъде актрисата и режисьор Жанет Керанова.

Паралелно с танците и веселието на площада ще се състои и детска шоу-програма на Аниматорска група „Мини“, която е подготвила игри и предизвикателства за децата на Благоевград. Община Благоевград ще осигури много изненади и подаръци за празника на детето. Финал на празничната програма на пл. "Македония"- 12:00 ч.

Община Благоевград е подсигурила и целодневен спортен маратон, под надслов „Спортувай! Бъди щастливо дете!“ във въжения парк в "Бачиново" от 10:00 ч. до 18:00 ч. - бейби кръг и батут. Всички деца, които са любители на спорта, ще могат да се забавляват през целия ден, напълно безплатно.

"Спотувай с АК "Джордан“ също ви очаква в парка /шатра до чешмичката/ - от 10:00 ч. - 12:00 ч.

От 11:00 ч. – 12:00 ч. ДФК „Орлетата“ организират спортни игри и футбол за децата на Благоевград на тревния терен до р-т „Сити Парк”.

Изненадите и заниманията подготвени за децата, намиращи се в парка, не приключват с това. ШК „Виктори“ е организира шах-мат/ Workshop в шатра до чешмичката - от 11:00 ч. до 12:30 ч.

В градинката пред чешмичката, където е старта на маршрута, от 13:00 ч. до 14:00 ч., СКОБ „Младост“ са организирали Workshop по ориентиране.

На бейзболното игрище „Портър Парк“, КБС „Бизоните“ са подготвили Workshop по бейзбол-начало 16:00 ч. до 18:00 ч.

В 17:30 до 1810 на тревния терен до р-т  "Сити Парк“ ДЮФК „Хлапетата“ ще организират футболен мач.

От 10:00 – 16:00 ч. Градската художествена галерия организира конкурс за детска рисунка „Моето незабравимо лято“.  Награждаването на участниците ще бъде в 17:00 ч., където ще бъдат раздадени много подаръци и грамоти за участие. Ще бъдат определени шест картини, на малките художници, на които ще бъде направена самостоятелна изложба, разположена в Галерията.

От 11:00 ч. Регионалната библиотека "Димитър Талев“ ще представи Талисмана на децата на Благоевград. Библиотеката е подготвила и изложба на атрактивни детски 3D книжки, както и прожекция на детски филми - до 17:30 ч.

В парк Градската градина, от 11:00ч. до 12:00ч., Камерната опера ще представи „Бастиен и Бастиена“ от Волфганг Амадеус Моцарт.

На площад „Народни будители“, амфитеатралното пространство между Младежкия дом и Музея,  Кукленият театър ще представи “Фолклорна магия от Пирин“, с начален час начало 12:00 до 13:00 ч.

Регионалният исторически музей-Благоевград, също е подготвил изненада за децата - „Пътуване в света на пеперудите“ – от 16:00 ч. до 17:00 ч.

За първи път в Благоевград ще има организирани театрални представления по кварталите на града, сцени на открито - вход свободен.

От 15:30 ч.- 16:30 ч. в двора на Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов“ – Драматичен театър „ Никола Вапцаров“ ще представи „Красавицата и звяра“ от Димитър Жеков, с режисьор Жанет Керанова.

В двора на СУ „Иван Вазов“, Куклният театър ще представи „Фолклорна магия от Пирин“ – начало 16:00 ч. до 17:00 ч.

За всеки, който не е успял да се наслади на спектакъла на Камерната опера - „Бастиен и Бастиена“ от Волфганг Амадеус Моцарт, в Градската градина може да го направи от 17:00  до 18:00 ч. 

Кукленият театър ще продължи с представянето на „Фолклорна магия от Пирин“ в кв. "Еленово", паркинга на плувен басейн – 18:00 ч.- 19:00 ч.

Драматичният театър „Никола Вапцаров“ ще сложи края на изпълнения с емоции детски празник 1-ви юни. В двора на IV ОУ „ Димчо Дебелянов“ ще се представи „Красавицата и звяра“ от Димитър Жеков.

Със съдействието на Парти агенция "Смайли Кидс"  усмивките и забавленията ще бъдат пълни! Обичайните приказни герои от PAW Patrol /Пес Патрул – Скай и Маршал, Олаф от "Замръзналото кралство", Смърф и любимият Мечо Пух ще приветстват децата за празника.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK