Чехи вкараха три на "Левски" за 22 минути

Снимка: startphoto.bg

Това е четвъртата загуба на "сините" в Турция

Левски загуби с 0:3 от Баник (Острава) в контрола по време на подготвителния лагер на българския тим в Турция. Головете паднаха преди почивката - вкараха Иржи Клима (21-ва и 28-а минути), и Филип Кубала (43-а).

Само за 22 минути резултатът бе предизвестен с трите попадения, а Ники Михайлов спаси още поне 2 пъти "синята" врата.

До първото попадение играта бе равностойна и Левски опитваше агресивно да пресира, като неведнъж отне топката в близост до вратата на чехите. Но не се възползва от това.

В контраст, Баник използва първата грешка при изнасянето на левскарите в зоната на левия бранител Цунами и реализира за 1:0. Нататък чехите напълно овладяха инициативата.

След почивката Левски стигна до две добри ситуации, но не успя да вкара. Михайлов пак спаси опасни удари отблизо и запази резултата.

Проверката бе изгледана от клубните шефове Наско Сираков и Даниел Боримиров, които пристигнаха в лагера на "сините" преди два дни.

За пореден път обаче треньорът Николай Костов отказа да говори пред репортера на Диема - телевизионния канал, който излъчи и тази контрола.

Медийното затъмнение от "синия" наставник продължава по време на целия лагер. А той вече е с 4 поражения и 1 победа - това е статистиката от петте приятелски мача. Разбира се, не резултатите са най-важни, а това тимът да влезе в ритъм за старта на пролетния полусезон.

В петък иде още по-сериозен тест - срещу Динамо (Киев) в още една контролна среща.

Състав на Левски:

Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Цунами (Виктор Любенов), Кристиан Димитров, Карлос Охене (Дарлан), Асен Митков (Асен Чандъров), Асими Фадига (Джавад Ел Джемили), Уелтън, Марин Петков (Фабио Лима), Рикардиньо (Илиан Стефанов

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK