Фондацията на Стилиян Петров дари оборудване за 585 хил. лв. на десет болници

Снимка: Lap.bg

Това са онкологични болници и диспансери

Фондация "Стилиян Петров" дари медицинска апаратура и оборудване на стойност 585 хил. лв. на десет онкологични болници и диспансери в България. Средствата са от организирания от бившия капитан на националния отбор "Мач на надеждата", който се проведе на 6 септември в София. Тогава бяха събрани 856 512 лв.

"Желанието ни беше да дарим точно това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят, за да бъдем максимално полезни. Влязохме в контакт с всяко едно от тях и закупихме точно тази апаратура и оборудване, които самите те пожелаха и от които най-много се нуждаеха", заяви Стилиян Петров.

Закупени са три напълно оборудвани с необходимите трансдюсери ехографа, електрохирургичен нож, два ЕКГ апарата, лабораторен микроскоп, фризер за хистологични проби, радиологична камина и коагулометър. Дарението съдържа още - 10 инфузионни помпи, 48 кресла за инфузионни вливания, 70 стойки за инфузионни вливания, 48 болнични легла, 8 лежащи транспортни колички, 10 манипулационни колички, 5 инвалидни колички, 2 специализирани шкафа за операционна.

Апаратурата и оборудването са за 10 онкологични болници и диспансери в Бургас, Враца, Стара Загора, Варна, Русе, Плевен, за националните хематология и онкология в София, както и за детското онкологично отделение на ИСУЛ, и за един от най-големите онкологични диспансери в столицата.

С остатъка от набраните в "Мача на надеждата" средства Стилиян и съпругата му Паулина ще помогнат финансово и на засегнати от онкологични заболявания българи. Те ще разчитат на експертното мнение на екип от специалисти, за да може сумата да бъде разпределена най-справедливо, ефективно и прозрачно.

През ноември фондация "Стилиян Петров" организира и търг с фланелки, топки и други сувенири от "Мача на надеждата", от който бяха събрани 23 075 лв. Те бяха дарени на бившия селекционер на националния отбор Петър Хубчев, който също се бори с онкологично заболяване. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK