Делегация от ЮЗУ взе участие в научен форум в Елецкия държавен университет

Снимки: Югозападен университет

Форумът бе посветен на 150-годишнината на висшето училище в Русия

Преподаватели, докторанти и студенти от Факултета по педагогика участваха в международна конференция в Елец, Русия

В периода 18 – 19 април 2024 година се проведе международна научно-практическа конференция на тема „Развитие на креативността на личността в съвременното мултикултурно пространство“, организирана от Елецкия държавен университет (ЕДУ) „И. А. Бунин“ в Елец, Русия. Съорганизатор на научния форум, посветен на 150-годишнина от създаването на висшето училище, е Факултетът по педагогика към Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Приветствие към участниците в събитието отправи деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Янка Стоименова. Тя изрази благодарност към ръководството на Елецкия университет за дългогодишната съвместна работа и ползотворно партньорство.

Работата на конференцията протече в 8 секционни заседания, в които участваха повече от 100 изследователи. Преподаватели, докторанти и студенти от Югозападния университет се включиха с 18 доклада. С огромен интерес беше посрещнат пленарният доклад на гл. ас. д-р Мирослав Терзийски, посветен на иновативните STEM технологии в българското образование. Пленарни доклади представиха и ръководителят на Катедрата по дизайн, художествено образование и технологии към ЕДУ „И. А. Бунин“ проф. д-р Виктория Мальцева, изкуствоведът Матеа Микелло от Милано, Италия, Игор Орлов от Липецкия държавен технически университет и др.

Оригинално изследване, свързано с концептуална и практическа илюстрация на проекта „Let’s care“, представиха доц. д.п.н. Лидия Цветанова-Чурукова от Факултета по педагогика на Югозападния университет, Иглика Ангелова от КАИТ и началната учителка от село Рупите Катя Стоева. Със свои разработки участваха и преподавателите в Техническия факултет на Югозападния университет доц. д-р Диана Митова и гл. ас. д-р Мая Стоева. В научния форум взеха участие още изследователи от Китай, Гърция и Сърбия.

В рамките на конференцията беше открита III международна изложба на Елецкия университет, която премина под мотото „Красотата ще спаси света!“. В експозицията бяха включени творбите на 40 художници от Италия и 22 художници от Липецка област.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//