Три представления на банската сцена с танци, музика и много емоция

Снимка: Община Банско

„Приятелска прегръдка“, концерт с музиката на Милчо Левиев са само част от събитията

Три представления на банската сцена с танци, музика и много емоция.

Поредният концерт от поредицата „Приятелска прегръдка“ на Народно читалище „Никола Вапцаров-1894“ в Банско ще бъде в края на седмицата – 26 януари.

На сцената ще гостуват представителни фолклорни групи от Образцово народно читалище "Св. св. Кирил и Методий-1905" – Велинград, и Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" в Благоевград. Заедно с тях ще пеят и танцуват самодейците от Банско, което тази година навършва достолепните 130 години.

Заповядайте на 26.01.2024 г. от 18.0 ч. в големия салон на читалището. Вход – свободен. Вратите се отварят в 17.30 ч.

Под егидата на Неврокопската света митрополия, на сцената на читалището в Банско ще гостуват възпитаници на музикалното училище в град Катерини- Гърция.

Училището е основано през 2000 г. и днес в него се обучават 340 ученици от прогимназиален и гимназиален етап. Включва класове с всички видове музика – както европейска, така и гръцка народна и византийска църковна музика. Подобно на всички музикални школи, ансамбълът към училището разполага с инструментална, певческа и танцова група.

Ученическата група по гръцка народна и византийска църковна музика многократно е вземала участие в концерти както в сътрудничество с други музикални училища в Гърция, така и в чужбина (Турция, Кипър, Албания, Румъния, България, Сърбия, Италия и Португалия).

Ще можете да се насладите на техните изпълнения на 29 януари от 18.00 ч. в голям салон, а входът е свободен.

Филмовата музика на Милчо Левиев оживява в концерт с блестящи музиканти, нови аранжименти и безмерна обич към твореца.

На 17 февруари от 19 ч., в читалището ще слушаме композиции от любими филми като „Отклонение“, „Един снимачен ден“, „Горещо пладне“, „Понеделник сутрин“ и още много други, превърнати в песни със стихове на Вики Алмазиду и Златна Костова.

„Или защото „музиката ражда музика“ – издавани и неиздавани заглавия от филмовата музика на Милчо Левиев. Когато в кратките си минути един филм е разказал целия живот, музиката на Милчо Левиев отпечатва у зрителя есенцията на почувстваното и разбраното. И това е неизменно във всяка лента, в която изкуството му се вгражда с мощта на своето въздействие. Тези филмови пиеси остават в зрителя завинаги и в най-специалните мигове отново извикват емоцията на преживяното пред екрана“, разказва неговата съпруга, вокалистка и участник в концерта Вики Алмазиду.

Билети в мрежата на Ивентим:https://www.eventim.bg/…/otklonenie-bansko-nch…/event.html или на място. Цена на билет на касата на НЧ „Никола Вапцаров“ - 20 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK