Представят филма "Още ли бродиш, Делчев войвода“ в Благоевград

Източник: Община Благоевград

Документалният филм „Още ли бродиш, Делчев войвода“ ще бъде представен на 4 май (четвъртък) от 13:30 часа в зала 201 на V корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград.

Историята на филма разказва за съдбата на тленните останки на Гоце Делчев след неговата смърт в с. Баница и съдържа уникални кадри, непоказвани досега.

Консултанти на филма са професорите Андрей Пантев и Михаил Неделчев. Автори на лентата, посветена на живота и делото на Гоце Делчев, са Красимир Кушев и Валери Яков, режисурата също е на Валери Яков. Оператор на филма е Любен Пенков, а за музиката и озвучаването се е погрижил Петьо Кръстев.

Инициативата за документалната лента е на Община Благоевград, Македонски научен институт-София, филиал Благоевград, и Радио-телевизионен център Благоевград. Целта на прожекцията е да запознае обществото с историята и гибелта на войводата.

Премиерата на филма бе през 2013 г. пред публиката в Благоевград. Събитието бе част от програмата за отбелязване на 101 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK