В ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха филма „Началото на живота“

Снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски"

Новаторският документален филм „Началото на живота” бе представен на кинолектория, проведена в Югозападния университет "Неофит Рилски" – Благоевград.

Събитието бе открито от проф. д.н. Валентина Миленкова – ръководител на катедра „Социология“. Целта на кинолекторията бе да провокира дискусия по въпросите, свързани с ранното детско развитие, грижите за децата, възможностите да се създаде една по-добра среда за тях, майчинството, бащинството и родителството като цяло.

Филмът предизвика изключителен интерес сред студенти, преподаватели и представители на местни институции и организации. Сред присъстващите бяха студенти от специалностите „Социология“, „Психология“, „Политология“, „Връзки с обществеността“, „Физическо възпитание и спорт“, както и преподаватели от Философския факултет.

В мероприятието се включиха и Александър Балев – директор на дирекция „Социално подпомагане“ - Благоевград, Зорка Котузова – социален работник в отдел „Закрила на детето“, Йорданка Шопова от екип „Приемна грижа“ към Община Благоевград, Евелина Клисарска и Костадина Боргиева – социални работници в Общностния център за ранно детско развитие – Благоевград.

Участваха още Милка Данчова – психолог в Регионална здравна инспекция – Благоевград, Любка Костадинова – секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград, Даниела Миланова – председател на Сдружение “Заедно за успех”, с. Бараково, Димитър Татарски – съосновател на Характер.бг.

Събитието, посветено на ранното детско развитие, бе организирано от катедра „Социология“ към Философския факултет.

Филмът е заснет в Аржентина, Бразилия, Канада, Франция, Италия, Кения и САЩ. Фокусиран е върху значимостта на ранното детство като период, който оставя траен отпечатък върху детето и неговото социално, огнитивно и развитие.

Продукцията е подкрепена от УНИЦЕФ, фондация „Мария Сесилия Сауто Видигал”, фондация „Бернард Ван Лиър” и институт „Алана”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax