Бойко Рашков: Има теч от ГДБОП към Нотариуса

Снимка: Infomreja.bg

Бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал SS клуб, обяви Рашков

Временната комисията в Народното събрание за Нотариуса е основана на базата на мнозинството и ще се реши каквото иска мнозинството. Тя няма да свърши обективно работата си.

Тази позиция изрази пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Бойко Рашков. Той самият не е член и не поканен за такъв, не знае и дали като бивш вътрешен министър ще бъде изслушан в даден момент. В студиото обаче държеше не един документ, част от него дори и зачете. Той е разочарован, че неговата експертиза не се ползва в законодателния орган.

Бившият главен прокурор Иван Гешев е посещавал SS клуб, по думите му. Дори е бил чест гост там, според данните на хората, с които е разговарял като силов министър. Така Рашков пита, как може да се очаква обикновения прокурор, съдия, магистрат да не ходи в такива клубове, след като висшите им началници го правят.

Когато пристигнали данните за Нотариуса много хора идвали при него в МВР като Ивайла Бакалова, съдия Цариградска. Бойко Рашков намекна и че те не са били единствени.

Данните са предадени на ГДБОП, но още същата вечер е била заплашвана бившата жена на Божанов, която е дала показания срещу него. Категорично е имало теч на информация включително от кабинета на вътрешния министър и ГДБОП, заяви Бойко Рашков.

Бившата жена на Божанов е заплашвана и пред ГДБОП от самия Мартин Божанов, след като и била викната за разпит там.

В тази връзка на Бойко Рашков му бяха зададени въпроси и за фигурата на настоящия вътрешен министър Калин Стоянов, който по това време беше ръководител именно на ГДБОП. Неотричайки явно Стоянов да е каналът на теч от службата, Бойко Рашков потвърди, че още в началото е бил против номинацията му за поста вътрешен министър, но по други причини, които не иска да изнася публично засега. Припомняме, че ПП/ДБ поискаха оставката на Калин Стоянов заради окървавения протест срещу Българския футболен съюз в София, а в разразилия се скандал между некоалиционните партньори, стана ясно, че те се разграничават от него още от началото и че Калин Стоянов е предложение на ГЕРБ. Бойко Борисов пък заяви, че Калин Стоянов е министър на цяла България.

Парламентарната комисия трябва да изиска важна информация - с какви задачи и при кого напълно свободно в спецсъда е влизал Божанов. Тази информация ще даде много важни отговори, по мнението на Бойко Рашков. На него като министър не му е докладвана информация Божанов да е сътрудничил на МВР. Бойко Рашков също знае, че Мартин Божанов се е движил с охрана и със син буркан.

Никой не дава информация за полицейските коли, които са пазили клуба на Нотариуса, но тази информация е важна, а Бойко Рашков като депутат очаква да получи отговор във вторник.

Сред посещавалите клуба са напористи настоящи политици, както се изрази Рашков. В НСлС пък "политик феномен" (бел.ред. намекна за Делян Пеевски) е работил с Пепи Еврото, вземал е заплата, без да е ходил на работа. Двете групи - на Пепи Еврото и на Нотариуса - са били свързани и после са се разделили, а според Бойко Рашков двете съпруги и са се скарали, но те са работили заедно.

Фигурата на Пепи Еврото е удивление за Рашков, а той пита какви качества е видял Сотир Цацаров като главен прокурор в Петър Петров, за да го направи и шеф на столичното следствие. Без протекция от високо нито Еврото, нито Нотариуса имало как да съществуват. "С. и Р." получавали крупни суми в "Осемте джуджета". С. е на висока държавна позиция в момента, по думите на Рашков, но не каза дали зад инициала С. стои Борислав Сарафов. Във всеки случай бившият вътрешен министър заяви, че "рибата се вмирисва откъм главата".

Бойко Рашков разказа и за случай на образувано досъдебно производство от един млад прокурор срещу Пепи Еврото миналата година, което обаче му е отнето и изпратено в СГП по компетентност и така и е потънало. Производството е било за подслушвания и изнудване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK