7-и ден издирват Ивана Георгиева: Профилът й в социалните мрежи е разбит?

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на Дупница: Ивана е тормозена в училище, съученици залепили дъвка в косата й

7-и ден продължава издирването на Ивана Георгиева от Дупница. Тя е в неизвестност от 22-ри февруари, когато оставя телефона си в класната стая и си тръгва. До този момент се появиха две следи от Ивана – откриха якето й в близост до главен път Е – 79, а на 26-февруари беше сменена профилната й снимка в социалните мрежи. В деня на изчезването на момичето са качени над 50 видеа в социалните мрежи, а от вчера се тиражира версията, че момичето реагира на публикации, свързани с родителите й. От видеата се вижда, че детето слуша различни поп-фолк песни, а над устната й има херпес, който става причина за подигравки от съучениците й.  

Трети ден отдел „Киберсигурност“ проверява различни информации, както и кой е сменил снимката на Ивана в социалните мрежи.

За мен профилът на Ивана е разбит, друг реагира на снимки и разиграва полицията. Момичето има два профила в Tik Tok и последното качване там е, когато Ивана си оставя телефона“, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът на Дупница Първан Дангов. Той вече е провел разговор с криминалиста Ботьо Ботев. Градоначалникът се е срещнал и с родителите на Ивана.

Родителите сами дойдоха и ме потърсиха, те си признаха, че имат вина, защото те са знаели, че е болна, но са подценили ситуацията“, заяви Дангов.

Той уточни и защо Ивана е била с къса коса: Нейни съученици са й залепили дъвка в косата, след това се е наложило тя да се подстриже.  Насилие е имало в училището на Ивана, те са й се подигравали за херпес над устата след прекарано грипно заболяване. Обиждали са я с различни нецензурни думи и в един момент е била натикана в ъгъла. Телефонът й е бил единственото средство, за да бъде забелязана. Тя е търсила комуникация, но не е имала приятели, разказа още кметът.

Дангов отново потвърди, че вече Ивана е бягала от дома си и е открита в Благоевград с момче. Този случай обаче е различен. Кметът загатна и, че е възможно 17-годишната Ивана да е посегнала на живота си. Фактът, че е открито якето й на главен път съсредоточава силите на полицията да търсят в района от отсечката на пътен възел „Байкал“, по Е – 79, ромската махала „Каваклия“ до село Пиперево.

Кметът вече информирал за случая президента Румен Радев, премиера Николай Денков и цялата държава. По време на общо събрание на Националното сдружение на общините Дангов е попитал премиера защо в европейска България правим кампании за издирване на деца. „Той ми отговори, че трябва да се проверят всички факти и обстоятелства по случая с Ивана….Спестих му само една репликата, защото вчера майката ме пита какво да очаква  и аз не знаех какво да й кажа. Да дойде той да каже на майката дали ще прегърне детето си или ще копае гроб“,  заяви гневно кметът на Дупница.  

Продължават и днес издирвателните действия по установяването на изчезналото момиче от Дупница. На терен са полицаи, жандармеристи, пожарникари и горски служители, съобщават от полицията.

След изчезването на детето кметът на Дупница Първан Дангов инициира открит разговор по темата с деца, които имат психологически проблеми. Разпоредена е вътрешна проверка във всички училища на територията на община Дупница. До 8 март трябва да бъде предоставен списък от училищата за деца с проблемно поведение.

В началото на седмицата от училището на Ивана обявиха, че тя не е тормозена.

„Не децата тормозеха Ивана, а бих казала, че тя с поведението си тормозеше децата. Тя нарушаваше учебния процес. Класната беше плътно до децата и в последните месеци класната се беше превърнала в бавачка на Ивана“, коментира тогава директорът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии в Дупница, Виолета Савова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK