Втора следа: Профилната снимка във Фейсбук на Ивана от Дупница е сменена

Профилна снимка към 26 февруари

Профилите ѝ в другите социални мрежи също са проследени

Профилната снимка на Ивана Георгиева, издирвана вече 5-и ден в Дупница, е сменена. 

Видно от фейсбук профила на 17-годишното момиче, снимката е била променена около 16 ч. днес. Досега е известно, че телефонът на Ивана е оставен на чина ѝ в училище, след което тя е напуснала сградата.

Не е ясно дали само тя има достъп до профила си и ако е така – как и откъде е успяла да промени снимката си.

Властите вече са уведомени и започва проверка. Ще се провери също така дали родителите ѝ не са направили промяната и ако е така – защо.

Снимката е променена и в профилите ѝ в Инстаграм и TikTok.

Илюстрацията е скрийшот от рап песен - Disney Plus Freestyle, в изпълнение на ND Kobi' & Cawa Boy.

Това е втората следа от Ивана след като бе открито якето ѝ.

Момичето е в неизвестност от 22 февруари, когато в 20.00 часа родителите му са посетили Районното управление в Дупница и са потърсили помощ, защото то не се е прибрало и не са имали връзка с него.

Това обяви на брифинг в Дупница директорът на ОДМВР – Кюстендил, старши комисар Светослав Григоров. Незабавно Ивана е обявена за общодържавно издирване. Предприети са активно оперативно-издирвателни мероприятия.

Повече от 85 часа сме на терен. По случая е сформиран щаб под мое ръководство, който работи активно. В него са включени служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Жандармерия и СОБТ“. За тези последни три денонощия служителите на терен обходиха повече от 600 дка площ в широк периметър на територията на община Дупница“, каза ст. комисар Григоров.

По думите му детайлно са проверени всички крайпътни дерета, вилни зони и уязвими места.

„До момента действията ни не се увенчават с успех, което ме навежда на мисълта, че има възможност момичето да не се намира на територията на община Дупница. Поради което активно поддържаме връзка и взаимодействие с колегите от съседните областни дирекции“, допълни директорът на полицията.

Кметът на Дупница Първан Дангов проведе среща с ръководството на Професионалната гимназия по хранително-вкусов и химични технологии в Дупница.

От края на миналата година и от началото на тази година тя се промени в другата крайност. Започна да е по-отворена, започна да ходи по-различно , по-разголена. От около месец Ивана в училище проявяваше нетипично поведение изразяващо се в напускане самоволно на часа, влизаше в други часове и др. Това обяви директорът - Виолета Савова.

По нейни думи през последните месеци Ивана е пиела безразборно големи количества енергийни напитки. Самата Савова на няколко пъти ги е взимала и хвърляла, тъй като след употребата им момичето става неконтролируемо.

По темата говори и класният ръководител на Ивана – Весела Владимирова.

Поех класа в 9 клас, първоначално тя беше много затворена, седеше сама в час, тя не можа да създаде приятелство, но децата не са я натискали по този повод. В началото на тази година поведението на Ивана се промени драстично, държеше се нетипично, говореше глупости, цинизми, включително и към нас. Винаги когато е имало нещо съм се обаждала на майката, бащата аз не го познавам.

Недоумение буди и факта, че майката на Ивана все още не е предоставила никакви снимки на дъщеря си. „Аз все още не съм разговарял с родители, но мога да кажа, че майката още не е предоставила никакви снимки на детето. Може ли родител, който иска да си върне детето да няма снимки или да не ги предостави на полицията“, попита Дангов.

По негови думи това не е първото бягство на Ивана. Преди време отново тя е изчезвала от дома си, като е открита на автогарата в Благоевград. Тогава момичето е избягало с момче.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK