Димитър Кузманов продължава без загубен сет в Индия

Снимка: Bengaluru Open

Той се класира за четвъртфиналите на чалънджъра на твърди кортове в Бенгалуру, Индия

идерът на отбора на България за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на чалънджъра на твърди кортове в Бенгалуру, Индия, който е от високата категория 100.

Осмият в схемата се наложи над руския квалификант Алибек Качмазов с 6:3, 6:4 след точно 100 минути игра и продължава без загубен сет в турнира.

В първата част Кузманов проби на нула в четвъртия гейм и после затвърди за 4:1. В осмата игра 29-годишният пловдивчанин имаше пет сетбола при подаване на тенисиста от Владикавказ, но не успя. След това на свой сервис Мико бързо поведе с 40:0 и затвори частта веднага след топка от бекхенд в аут на Качмазов.

Във втората българинът, който игра финал в турнира през 2022 г., осъществи брей за 2:1 в един маратонски гейм, в който успя едва при деветата си възможност, когато бекхендът на 20-годишния руснак излезе извън корта. При 5:4 Кузманов сервираше за победата. Той поведе с 40:0 и приключи срещата с втория си ас.

Димитър приключи срещата с 64 процента вкаран първи сервис и впечатляващите 88 процента спечелени точки при разиграването му. Той реализира две от 15-те си точки за пробив, като не даде на съперника нито един брейкбол.

За достигането си до четвъртфиналите Кузманов заслужи 20 точки за световната ранглиста, където е на 216-ото място през тази седмица.

Следващият му опонент се определя в мача между втория поставен Джеймс Дъкуърт от Австралия и французина Джовани Мпечи Перикар. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK