Поредна провокация! Сръбски митничари спряха подаръци за децата от Босилеград

Снимка: Infomreja.bg

Сръбските митнически власти на ГПП „Олтоманци – Рибарци“ днес върнаха микробус на Столична община със 180 коледни пакетчета за деца и календари на КИЦ „Босилеград“.

Коледните пакетчета бяха подсигурени от Дирекция „Култура“ към Столична община и предназначени за подаръци на децата от основното училище и предучилищните заведения на коледното тържество.

КИЦ „Босилеград“ изразява възмущение от нечовешката постъпка на сръбските власти и смята, че тази поредна гавра, първо, е израз на шовинистичната омраза на честването на българска Коледа по българския календар в Босилеград, и второ, част от специалната война, която община Босилеград и другите сръбски държавни институции, водят срещу КИЦ „Босилеград“.

„Само краен национал-шовинизъм и патологична омраза срещу всичко българско може да си позволи такава брутална демонстрация на своеволие и лишаване на малки дечица от радостта от посрещането на най-светлия християнски празник – Рождество Христово.

Днешната постъпка на сръбските митнически власти за пореден път показва истинското лицемерие в сръбско-българските отношения и презрението на Р Сърбия не само към българските и европейските, но и към християнските морални принципи и ценности. Също така, постъпката с коледните подаръци, е жалък опит за отговор на оттеглянето на доверието от кмета и председател на Националния съвет на българското малцинство Владимир Захариев от страна на България“, обяви председателят на КИЦ – Босилеград, Иван Николов.

Въпреки всичко, Коледният спектакъл – клоунада на Атракционен клуб „Найа“ към ОКИ Дом на културата „Средец“ се проведе под ръководството на Димитър Лефтеров в училищния стол на Основното училище „Г. Димитров“ в Босилеград.

Децата останаха много доволни от спектакъла и разочаровани от това, че Дядо Коледа не можа да ги зарадва с коледни подаръци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK