МС отпусна 800 000 лв. за новата улица при Бирената фабрика в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Вече има изготвен идеен проект и количествено-стойностни сметки за строителството на отсечката

Нова пътна връзка ще бъде изградена от западното локално платно при производствената база на „Карлсберг България“ АД към бул. „Св. Димитър Солунски“ в Благоевград. 

За целта правителството взе решение да бъдат отпуснати 800 000 лева на община Благоевград.

„Реализирането на този проект е изключително необходимо за тази част от индустриалната зона не само заради „Карлсберг“, но и заради КФМ – предприятие, което също насища националния пазар. Неведнъж съм казвал, че освен да търсим нови инвеститори трябва да осигурим и подходящи условия за развитие на съществуващите предприятия, които вече са центрирали своите бизнесинтереси в Благоевград. Добрата новина е, че правителството ще помогне сериозно за този проект", каза кметът Методи Байкушев.

Той съобщи, че вече е разговарял с представители на "Карлсберг" и е постигнато съгласие да бъде проведена обществена поръчка за възлагане на строителството на пътната връзка, за да може процесът по изграждане да стартира максимално бързо.  

„Пътната връзка е от изключително важност за компаниите в района, защото те ежедневно експедират огромни количества продукция за цялата страна“, заяви още кметът Байкушев, който се ангажира административните процедури по подготовка, обявяване и провеждане на обществената поръчка да бъдат извършени максимално бързо.  

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK