Разкриха нелегална фабрика за производство на цигари в Пазарджишко

Снимки: МВР

Предотвратените щети за европейския бюджет са над 12 милиона лева

Нелегална фабрика в пазарджишко село и две депа за цигари на други места в страната са разбити при спецоперация на ГДБОП, проведена под надзора на прокуратурата, съобщи МВР.

Предотвратените щети за европейския бюджет възлизат за над 12 милиона лева. Разкрита е и голяма складова база за съхранение на готовата продукция. 

Действията по разследването започват по оперативен сигнал и след шест месеца работа антимафиотите стигат до няколко депа за съхранение на цигари без акцизен бандерол, уточняват от МВР. 

Първото от тях е открито през октомври на територията на София, откъдето служители на ГДБОП иззели 1318 мастербокса цигари без бандерол. На 4 декември е открито второ депо на територията на пазарджишкото село Калугерово. Там са установени 2218 мастербокса с цигари, носещи логото на известна американска марка.

Разследващите откриват, че в страната е изградена мощност, която произвежда нелегално цигари, а с „продукцията“ били захранвани не само българския, но и пазари в още няколко държави от Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK