Дания върна у нас заподозрения за убийството в Цалапица

Снимки: МВР

Прокуратурата внася искане за постоянен арест на Рангел Бизюрев

Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Аерогари оказа съдействие на служители от Министерството на правосъдието при конвоирането на екстрадирания от Кралство Дания обвиняем - 30-годишен български гражданин. Действията по екстрадицията на Рангел Бизюрев са осъществени късно вечерта на 20 март 2024 г. в изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура - Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания. Мъжът е доведен на ГКПП „Аерогара София“. На граничния пункт е  установена самоличността на задържания и е извършена справка в автоматизираните информационни системи на МВР.

Той е привлечен задочно като обвиняем от Окръжна прокуратура - Пловдив за извършено от него убийство на територията на с. Цалапица, съобщават от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че след повдигане на обвинението Рангел Бизюрев бе обявен чрез Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – МВР за издирване в Шенгенската информационна система и на 29 ноември м.г. бе установен и задържан на територията на Кралство Дания. Предаването му на България е извършено след  решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

Обвиняемият ще бъде конвоиран до следствения арест в Пловдив, предстои прокуратурата да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK