Развръзка: Потвърдиха екстрадицията на Рангел Бизюрев от Дания

Снимка: Infomreja.bg

Забавянето на екстрадицията доведе и до неколкократно отлагане на делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови

Съдебните власти в Дания окончателно са потвърдили екстрадицията на Рангел Бизюрев, обвиняем за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, пише БНР. 

От Пловдивската окръжна прокуратура информираха, че след произнасянето на Върховния съд в Кралство Дания са били уведомени и предстои предаването на Бизюрев на българските власти.

През януари съд в Дания позволи връщането на Рангел Бизюрев у нас, но тъй като той обжалва, се очакваше решението на следваща инстанция и то е окончателно.

Забавянето на екстрадицията доведе и до неколкократно отлагане на делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. На този етап те са обвинени, че са помогнали на Бизюрев да зарови тялото на убития Димитър и да се укрие.

И преди последното съдебно заседание – на 26 февруари близки на убития младеж протестираха с настояване за бързото завръщане на основния заподозрян – Рангел Бизюрев, защото смятат, че показанията му ще са основополагащи за изясняване на истината.

С такива аргументи Районния съд отложи разпоредителното заседание за края на март като беше прието също делото за укривателство срещу близнаците да се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура. 

Бизюрев бе обявен за международно издирване след като успя да избяга веднага след убийството и в продължение на няколко месеца бе в неизвестност. През декември той бе заловен в Дания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK