Видео система "SmartCity" ще наблюдава благоевградчани

Снимка: Infomreja.bg

До края на месец юни тази година в Благоевград ще бъде изградена модерната система за видеонаблюдение. Това съобщи днес на пресконференция кметът д-р Атанас Камбитов.

За целта в бюджета за 2019 г. са предвидени близо 440 000 лева. Видонаблюдението ще обхване голяма част от територията на града - централна градска част и кварталите. Ще се акцентира на невралгичните зони. Ще има камери за наблюдение на училища, паркове и улици, както и на периметъра около тях, за да има превенция срещу нарушаването на обществения ред.

Центърът за наблюдение ще бъде в ОД МВР-Благоевград, като полицията ще осъществява мониторинг и контрол при функционирането на системата.

„Ще оборудваме полицейските патрули с таблети, за да може да се осигури бърза реакция на органите на реда при нужда. Ще бъдем първият град в страната с толкова модерна електронна система за видеонаблюдение”, каза още кметът Камбитов.

Системата отговаря на най-високите технологични изисквания. Тя ще бъде с максимален брой функции. Ще има и опция за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации. Условието към фирмата-изпълнител е изплащането да става на малки вноски при голям процент изпълнение, като по този начин интересите на общината и гражданите са максимално защитени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK